Открит урок по литература

Urok_libСОУ „С. Савов“ Пирдоп

Библиотека Пирдоп

Открит урок по български език и литература се проведе на 10 май в лекторията на читалище „Напредък” в Пирдоп. В него взеха участие учениците от петите класове в СОУ „Саво Савов”, заедно с техния преподавател Росица Чернева. Техен домакин бе Захарина Бодурова, завеждаща библиотеката към читалището.

Урокът започна с цитати от различни литературни творби, които се изучават по програмата за V клас, и които децата трябваше да разпознаят. Те отговаряха правилно за заглавията на различни видове приказки – кои са вълшебни, битови и за животни. Бяха зададени въпроси и за различните празници в календара – официални и църковни, за спазването на традициите по Коледа, Сирни Заговезни и Великден.

С бързина и верни отговори учениците се справиха и с подготвените гатанки. Няколко от тях бяха подготвили да прочетат забавни и интересни произведения.

Децата разказаха още и какви поуки са научили от приказките.

Захарина Бодурова подари книгата на Георги Янакиев „Легенди от Средногорието” на петокласниците, с пожелание за нестихваща любов към книгите и отново да се съберат за такъв успешен открит урок.

Добави коментар