Открит бе тенис корт в АТПГ – Златица

otkrivaneteniskortzlatica

Официалното откриване на игрището за тенис на корт в АТПГ – Златица се състоя на 2 ноември. На него присъстваха кметът  на община Златица инж. Магдалена Иванова, зам.-кметът на общината инж. Цветан Хаинов, изп. директор на Аурубис България Тим Курт, директорът на АТПГ – Златица инж. Величка Баланова, ученици и преподаватели от учебното заведение, служители от ОбА – Златица и Аурубис.

Изграждането на игрището за тенис на корт е финансирано по линия на Партньорската програма между Аурубис и община Златица. Инж. Магдалена Иванова поздрави присъстващите и изрази благодарността си към Тим Курт за построяването на спорната площадка. Тя изказа своята надежда, че тенис игрището ще допринесе за развиването на спорта в Златица. Инж. Магдалена Иванова заяви, че идеята за изграждането на тенис корт в града е на група ученици, които са изявили желание да практикуват този спорт, но не е имало къде това да се случва. Сега, благодарение на партньорската програма, вече има такава възможност. С приветствие към присъстващите се обърна Тим Курт, който изрази задоволството си от построяването на игрището. Той заяви още, че компанията с голямо желание подкрепя проекти, които развиват спорта в населените места, в които компанията реализира своята дейност. Директорът на учебното заведение Величка Баланова изказа благодарност към изп. директор на Аурубис и кмета на общината. Тя изрази своето задоволство и от факта, че благодарение на новото игрище в АТПГ се оформя един малък спортен комплекс.

Инж. Магдалена Иванова и Тим Курт прерязаха лентата, с което официално бе открито игрището за тенис на корт. След откриването на игрището бе организиран мини турнир по тенис на корт, в който участие взеха ученици от СУ „С. Савов” Пирдоп, с ръководител Теодор Колев.

Добави коментар