Открит бе нов младежки център в Църквище

 

 

На 17 юли в с. Църквище се състоя тържество по повод откриването на новия Младежки център. По идея на кмета на общината инж. Магдалена Иванова и на кметския наместник Стоянка Петрова, преди няколко години ОбС даде своето съгласие да се участва с проект по Програма за развитие на селските райони. Тогава мнозина бяха скептици какво ще се получи от 100 годишната сграда и предлагаха тя да бъде разрушена.

Жителите на Църквище получиха дългоочакван и заслужен подарък. От старата постройка строителите направиха една съвременна модерна сграда с алуминиева дограма, ламиниран паркет, нова ел. инсталация, покрив, добре оформен прилежащ терен. За нейните ползватели – младите хора от селото е оборудвана компютърна зала и кабинети с различно предназначение. Центърът ще е изходен пункт за младежите, занимаващи се с екстремни спортове – планинско колоездене, делтапланеризъм и др. За всичко направено са изразходвани над 300 хил. лв.

Тържеството беше открито от кметския наместник и кандидат за кмет на задаващите се местни избори Стоянка Петрова. Кметът на общината инж. Магдалена Иванова поздрави присъстващите с новата придобивка и напомни, че е изпълнено обещанието, дадено преди четири години по време на предизборните срещи. Тя благодари на ОбС за гласуването на проекта. Председателят на ОбС инж. Стоян Генов също поздрави жителите за новата им придобивка, доказателство за единомислието между община, кметство и ОбС. Той подари поставено в рамка решение № 732, с което ОбС бе дал своето съгласие за реализиране на проекта.

Отец Недко Бръмбаров отслужи тържествен водосвет за здраве и дълъг живот на всички и пожела на младежите да чувстват новата сграда като свой дом. Жителите на селото разгледаха залите и не скрита своята радост от нещо невиждано досега в Църквище, в което децата до 17 години са 53.

*

На общинските съветници и гостите направи впечатление наличието на някои промени в селото. Асфалтиран е прекият път от началото на селото за Челопеч. Под читалището е оформено и красиво оградено игрището, а в градинската пред кметството за най-малките е изградена детска площадка.

Тодор Чомпалов

Добави коментар