Отборът на СУ „С. Савов” Пирдоп стана вицешампион на страната по колоездене

supirdopprilojnokoloezdene

На 14 и 15 октомври, Разлог бе домакин на състезанието, с което официално бе закрит XXI Републикански шампионат по приложно колоездене. В него взеха участие 30 деца от Силистра, София, Пирдоп, Монтана, Първомай и други градове на страната. Отборът на СУ „С. Савов” се състоеше от състезателите Моника Овчарова, Теодора Юрукова, Георги Дураков и Цветомир Алексиев. Теодора и Цветомир бяха първи резерви за националния отбор. Състезанието имаше практическа част – управление по пътеки, и теоритическа част, която не бе предварително обявена в регламента. Затова наблегнахме повече на практиката. Георги и Моника излязоха на второ място на листовки. И четиримата ни състезатели влизат в класацията на 10-те най-добри колоездачи за страната. Отборът получи купа за второто място. Теодора Юрукова е трета при момичетата в крайното класиране от четирите кръга на шампионата и получи медал. На първо място се класира Берковица, на трето – Силистра.

Гости на състезанието бяха инж. Венцислав Гърменов -зам. кмет по социалните дейности на Община Разлог, Татяна Досева – директор на Национален дворец на децата, Стоян Сентов – зам. председател на Управителния съвет на СБА, Светослав Кръстев от Националното движение по приложно колоездене. Организатори на състезанието бяха Община Разлог, СБА-Разлог, Направление „Пътна полиция“, Български червен кръст, НДПК „Младежта за безопасност на движението“ и ПГ по Транспорт.

Участниците се оценяваха от съдиите Милчо Крумов от СБА-Монтана и Христо Атанасов от СБА-София Север.

Наградите, които носи отборът на СУ-Пирдоп са ценни и заслужени, защото това е единственият отбор в района, който тренира с едно колело, подръчни материали и разчита само на финансова подкрепа от училищния бюджет.

Даниела Ганчева, треньор

 

Добави коментар