Осмокласници от ПГТХТ „Н. Димов“ Пирдоп разказаха за Пирдоп на немски език

ObikolkasTimKurt

На 27 април ученици от VIII б клас в ПГТХТ „Н. Димов” – Пирдоп, бяха екскурзоводи на изп. директор на „Аурубис България” Тим Курт в кратка туристическа обиколка на Пирдоп. Осмокласниците от гимназията изучават немски език за първа година и идеята за среща с немско езични гости се ражда у преподавателката по програма „Заедно в час” Пепа Анигностова. Целта на урока е учениците да развият своите комуникативни умения и мотивация за учене на езика.

Първата туристическа обиколка премина под мотото Was wissen Sie über Pirdop? (Какво знаете за Пирдоп?).

Учениците посрещнаха Тим Курт пред Еленската базилика. На място те упражниха наученото на немски език, като го запознаха накратко с историята на базиликата. Обиколката продължи с посещения на храм „Св.Успение Богородично”, паметника на писателя Тодор Влайков в центъра на града и среща в информационния център на „Аурубис България”.

Тим Курт сподели, че е впечатлен от интересната туристическа обиколка и изрази задоволство от нивото на немския език на учениците.

Обиколката се осъществи с подкрепата и съдействието на Аурубис, които чрез подобни инициативи се стремят да насърчават личностното развитие и стремежите на учениците от региона.

Добави коментар