ОДЗ „Х. Кр. Андерсен“ – Една реална приказка

ODZChelopech

На 20 юли в ОДЗ „Х. Кр. Андерсен” Челопеч във връзка с приема на деца за учебната 2016/2017г., се проведе ден на отворените врати. В рамките на 5 часа родителите имаха възможност да се запознаят с материалната база на детското заведение и интерактивните подходи за възпитанието на децата.

В момента в детската градина се обучават 122 деца, разделени на четири групи, от които една яслена, в която се приемат деца от 1 г. и 3 м. до 3 г. и една предучилищна група за 5 годишни. За тях се грижи екип от 18 души – високо квалифицирани педагози, медицински сестри и помощно-обслужващ персонал. В екипа има и специалист, който подържа непрекъсната квалификация на учителите. Всяка група разполага с интерактивна дъска, чрез която се осъществява интерактивността на образователно-възпитателния процес и отделните образователни направления.

ODZChelopech4

Родителите могат да избират дейностите по интереси на своите деца. ОДЗ „Х. Кр. Андерсен” предлага обучение по английски език, което е платена форма на обучение с възможност за полагане на изпит Trinity College London, платени уроци по латино-американски танци и безплатни уроци по народни танци, художествена гимнастика, карате и плуване. С децата работят психолози, назначени от общината. Ползват се безплатни учебни помагала.

Детското заведение в Челопеч разполага с физкултурен салон, методичен кабинет, кабинет по изобразително изкуство, битов кът, медицински кабинет, площадка с безопасно оборудване, актова зала, плувен басейн и интерактивен-езиков кабинет. Интериорът и подредбата на групите са съобразени с възрастовите потребности на децата. В детската градина се осъществява богат културен живот. Освен многобройните празници и чествания, децата са участници и в общински и национални празници, както и в международни фестивали.

ODZChelopech3

Дворът на детското заведение е ремонтиран, изградени са нови тревни площи. До края на м. август се очаква да бъде положена мека настилка, съобразена с изискванията за безопасност на ЕС, както и да бъдат монтирани нови катерушки, пързалки и люлки.

Менюто е съобразено със здравословния хранителен режим на децата и изобилства от плодове и зеленчуци. Таксата е 25 лв. при пълен месец на посещение за всяко дете, и половин такса за второ дете в ОДЗ. Подготвителните групи са освободени от такса. Осигурен е и транспорт на децата, с придружител от детската градина.

ODZChelopech2

ОДЗ „Х. Кр. Андерсен” е една отлична възможност за хармонично развитие на децата с предлаганите занимания, спорт, езиково обучение, развитие на индивидуални и групови умения, балансирано хранене, медицинско осигуряване, подкрепа на родителите и семейството и много, много любов за детето. Тази приказка е реална, благодарение на община Челопеч, която дофинансира издръжката на детското заведение. Това показва огромната загриженост и отговорност на ОбА за децата от Челопеч и района.

Снимки: ОбА – Челопеч

 

Добави коментар