Община Челопеч подкрепи националите по борба в неолимпийските стилове

На 13 юни в новата административна сграда на община Челопеч, кметът инж. Алекси Кесяков посрещна част от националния отбор по борба в неолимпийските стилове, в състав треньорът на отбора Петър Дойнов и двамата борци, родом от Средногорието, Мария Оряшкова и Станимир Чернев.

България отнесе конкуренцията от Европейското първенство в Сърбия и спечели европейската титла в неолимпийските стилове. Отборът е взел участие в това първенство благодарение на подкрепата на община Челопеч и на кмета Алекси Кесяков.

По време на срещата треньорът Петър Дойнов изказа своята гордост пред инж. Алекси Кесяков, че националите ни са взели 27 медала, като са завоювали и впечатляващите 9 титли. Тимът ни е участвал с пълни отбори в трите стила – белт рестлинг (борба с колани), алиш (свободен и класически стил) и казах куреш. При мъжете в стил алиш Христо Дойнов е спечел  бронзови медали в свободен и класически стил, Станимир Чернев е станал европейски шампион в класическия стил и окичил гърдите си с бронз в свободния стил, Николай Пиронков е взел бронз в класическия стил, Петър Богаевски се е окичил със сребро в класическия стил и с бронз в свободния стил. В абсолютната категория Петър Богаевски е спечелил също бронз в класическия стил.

При жените в различните категории при стиловете белт рестлинг и алиш Галя Иванова е спечелила злато и сребро, Магдалена Върбанова е взела два бронза, Изабел Христова се е върнала в България със сребро и бронз, Габриела Гигова е спечелила два бронзови медала, Мария Оряшкова е взела сребро и злато. В абсолютната категория Мария Оряшкова е завоювала и два златни медала.

При мъжете в стил казах куреш в абсолютна категория Петър Богаевски е завоювал сребърно отличие. В този стил при жените в различните категории Галя Иванова, Магдалена Върбанова и Изабел Христова са станали европейски шампионки. Габриела Гигова в своята категория е взела бронзово отличие, а Мария Оряшкова -сребърно отличие. В абсолютната категория Мария Оряшкова е станала европейска шампионка.

По време на срещата бяха изказани специални благодарности към ръководството на община Челопеч и ОбС – Челопеч. Спортистите подариха на инж. Алекси Кесяков купата, която отборът ни е завоювал за първото си място в комплексното класиране от всички стилове. Той получи също и специален плакет за благодарност. Мария Оряшкова подари на кмета Кесяков и свой медал, завоюван по време на Европейския шампионат. Благодарствен плакет за подкрепа бе връчен и на ОбС – Челопеч.

В течение на разговора, и двете страни заявиха желанието си към този спорт да бъдат приобщавани все повече млади хора от района и Челопеч да бъде превърнат в европейски център за тренировки, състезания, лагери и демонстрации по борба.

Добави коментар