Община Челопеч – Домакин на шампионат по парапланеризъм

VyzdushnaBitkaChelopech

На 23 август в центъра на Челопеч се състоя официалното откриване на националния шампионат по парапланеризъм „Въздушна битка” стартира. Присъстваха участници в състезанието, представители на организаторите, служители в ОбА – Челопеч. Състезателите бяха посрещнати с питка и мед, а с кратки приветствия представители на клубовете по парапланеризъм „Свободно измерение” – Челопеч и „Sky Camp” се обърнаха към тях.

Националният шампионат е със сериозно международно участие, като са записани повече от 35 състезатели от България, Нова Зеландия, Узбекистан, Русия, Полша и Румъния. Българското участие е от клубове по парапланеризъм от Челопеч, Варна, София и Шумен. Състезанието „Въздушна битка” ще се проведе в  дисциплината „cross-country”, а класирането носи точки за ранглистата на международната лига. В тази дисциплина състезателите трябва да изпълнят полети по поставена задача в три въздушни точки, през които трябва да преминат при полета си. Този тип състезание е едно от най-трудните в парапланеризма и само най-опитните успяват да изпълнят поставената задача. Излитанията на състезателите ставаха от местността „Заногата”, а кацането се осъществяваше на пътя между Челопеч и Църквище.

Шампионатът се провежда с финансовата подкрепа на общините Челопеч и Златица. Той ще продължи до 28 август, когато ще бъде и официалното му закриване в парк „Корминеш” Челопеч.

 

Добави коментар