Община Чавдар – На водещо място по усвояване на евросредства

BusnesClub_nagrada_Chavdar

На 15 февруари в Централния Военен клуб в София, екипът на списание „Бизнес Клуб“ проведе първата си годишна среща с представители на бизнеса, държавната и местната администрация. Присъстваха над 400 гости, сред които народни представители, евродепутати, кметове, представители на малкия и средния бизнес, представители на чужди търговски камари и фирми в България.

По време на събитието бе направена презентация на издателската програма на списанието, на инициативите, които ще се проведат през 2016 г., бяха представени експертите, които водят специализираните рубрики, както и някои от основните автори и коментатори.

Пред гостите бяха прочетени поздравителни адреси от вицепремиерите Томислав Дончев и Меглена Кунева. Специални поздравления поднесоха председателят на Обединени бизнес клубове Веселин Халачев, Цветан Симеонов – председател на Българската Търговско – Промишлена Палата, Роберто Маскали – изп. директор на Конфиндустрия България, Любен Станев Лалев – председател на Асоциация „Качество на живот“ както и създателката на елитния клуб на предприемачи „Мастерс Бизнес клуб“ Росица Сандулова.

За добрата атмосфера и настроение допринесоха много изпълненията на известната народна певица Поли Паскова и ансамбъл „Чинари“.

На националната среща – представяне на сп.„Бизнес Клуб“ бяха раздадени и специални награди и грамоти от името на списанието. Получиха ги отличени фирми и общини.

Община Чавдар бе отличена с награда за най-правилно разходване на средства по европейски програми. Тя бе връчена на кмета на общината Пенчо Геров от Цветан Симеонов – председател на Българска Търговско-промишлена палата.

Община Чавдар е най-малката община в България с население 1 238 души. В същото време общината е на водещо място по усвояване на средства на глава от населението от европейските структурни фондове. Реализирани са редица проекти със собствени средства, програмата за социална отговорност с „Дънди Прешъс Металс Челопеч”, както и програми от републиканския бюджет.

Кметът Пенчо Геров получи и грамота, която носи посвещението: „Ако има рай на Земята – това е България. Ако има рай в България – той се намира тук“.

Добави коментар