В община Пирдоп посрещнаха гости от Егоревск

ruskadelegaciq

На 3 август ръководството на община Пирдоп посрещна гости от побратимения руски град Егоревск, чието посещение е по случай празника на общината, който по традиция се чества в първия съботен ден на м. август край руините на Еленската базилика. Тази година делегацията  бе в състав Генадий Льовович Савин – член на Съвета на депутатите на Егоревска област, Татяна Борисовна Шаврак – служител в централната районна болница в Егоревск и Наталия Евгениевна Чеботарева – учител в Средно училище №4 в руския град. Чуждестранните гости за първи път посещават Пирдоп.

В програмата на руските гости са предвидени посещения на културни забележителностти и образователни институции. Първото място, което посети делегацията, придружаван от кмета на община Пирдоп Ангел Геров, бе СОУ „С. Савов”. Там те бяха посрещнати от директора на гимназията Цвятко Четьов и по стар български обичай – с питка и сол.

В учителската стая гостите бяха запознати с историята и живота на училището. Акцентирано бе върху отличните успехи на възпитаниците от пирдопската гимназия. След това гостите разгледаха училището. Те изразиха своето възхищение от добрата материална база, с която разполага пирдопската гимназия.

След посещението в СОУ „С. Савов” руската делегация посети НУ „Т. Влайков”, църквата „Св. Успение Богородично”, музей „Луканова къща” и с. Душанци. Гостите ще останат в Пирдоп до 7 август.

Добави коментар