Община Пирдоп – В очакване на Коледа – да бъдем по-добри

KK_Pirdop_4 

KK_Pirdop_2

KK_Pirdop_1

koleden koncert pirdop

„В очакване на Коледа – да бъдем по-добри“ – това б е надсловът, под който протече тазгодишният коледен концерт в Пирдоп. На 21 декември, в обновения салон на читалище „Напредък 1869”, се стекоха много жители и гости на града, за да се насладят на самодейните изяви.

Концертът започна с изпълненията на подготвителната група от филиал „Снежанка” към ОДЗ „Чоконяни” – Пирдоп, с учителки Е. Цонкова и Т. Божкова, които представиха няколко танца със снежинки, джудженца, а също така и коледна песен.

Ученици от НУ „Т. Влайков” бяха следващите, които се изявиха на сцената, с песни, танц на снежинките и на играчките.

Според традицията на Коледа, група от млади коледари поднесе своите наричания за здраве и берекет към жителите на града. Под кръшните звуци на народната музика, майсторски умения показаха малките възпитаници на Евгения Ралчева, които бяха аплодирани силно.

Клуб за спортни танци „Средногорие Денс”, с ръководител Стойчо Соколов, предизвика приповдигнатото настроение на публиката със своите изпълнения. Последваха музикалните поздрави на вокална група „Фантазия” към СОУ „С. Савов” – Пирдоп, с ръководител Марияна Върбанова, вокална група „Контраст”, с ръководител Пенка Тодорова и детската фолклорна група „Шарени мъниста”, с ръководител Марияна Върбанова.

Със своите виртуозни танцови умения се изявиха и дамите от танцов клуб „Шарено хоро”, с ръководител Евгения Ралчева.

Изпълнението на песента „Нощ на чудесата” сложи достоен финал на тази музикално-артистична наслада, а на сцената излязоха участниците в програмата.

Кметът на община Пирдоп Ангел Геров поднесе своите най-искрени благодарности за талантливите и завладяващи изпълнения на тези 161 самодейци в този спектакъл, който зарази присъстващите с коледно настроение. Той поднесе букети цветя на техните ръководители, а добрият старец дядо Коледа бе оставил за всички тях лакомства в голям чувал. Кметът Геров пожела на всички здрава, мирна и успешна нова година.

Добави коментар