Община Златица – Първа копка по проект за изграждане на колектор

pyrva-kopka-kolektor-zlatica

На 22 юни в Златица се състоя първа копка по проект за изграждане на колектор, който ще свързва ВиК мрежата на града с пречиствателната станция в Пирдоп. Присъстваха кметът на община Златица инж. Магдалена Иванова, общински съветници, служители от ОбА – Златица, представители на фирмата изпълнител и на надзора.

Инж. Магдалена Иванова представи проекта и дейностите, които ще бъдат извършени по него. Тя призова жителите на Пирдоп и Златица за съдействие при изпълнението на проекта.

Стойността на строително-монтажните дейности е 3 333 693 лв. По проекта ще бъдат реконструирани водопроводната и канализационна мрежа на улиците „Тополница” и „Св. Св. Кирил и Методий”, ще бъдат изградени преливници и канализационна помпена станция. Общата дължината на трасето, което ще свързва канализационната мрежа на Златица с ПОСВ Пирдоп е 4,4 км. Изпълнител на проекта е ДЗЗД „Вода и прогрес”, а срокът за изпълнение е 5 месеца. Строителният надзор на проекта ще изпълнява „План Инвест Пловдив” ЕООД.

Кметът на община Златица разби бутилка шампанско в кофата на багера. Благой Коев – директор дирекция „Специализирана администрация” в ОбА – Златица, заедно с представители на фирмата изпълнител извършиха символичната първа копка.

 

Добави коментар