Община Златица – На празник в Долно Драглище

Dolno_Draglishte

На 30 юли жителите на Долно Драглище отбелязаха 113 годишнина от Илинденско-Прображенското въстание. На този ден те се преклониха пред героизма на 29 въстаници, участвали във въстанието през 1903 г. По случай празника бяха поканени кметът на община Златица инж. Магдалена Иванова, секретарят на общината Теодора Петрова и председателят и секретарят на Читалище „Хр. Смирненски 1889” – Златица Нели Михайлова и Дочка Белишка.

„Когато един празник се е превърнал в утвърдена традиция и всички участват в него с открити души и сърца, си заслужава да го обогатяваме и да пренасяме традицията през поколенията” – каза кметът на Долно Драглище Лиляна Боянова.

Гостите поднесоха цветя пред паметника „Април 1876” на Георги Чолаков, делегат на местния революционен комитет в Оборище.

Поздравление към присъстващите поднесе кметът на община Златица инж. Магдалена Иванова, в което каза, че връзката между Златица и Долно Драглище е кръвна, силна и неразривна.

Председателят на читалището в Златица Нели Михайлова поздрави всички и поднесе подарък – една фотография на читалището, направена от Сашка Стефанова.

В празничната програма взеха участие местни самодейци, а чудесните изпълнения на Вероника Начева бяха подарък за жителите и гостите на Долно Драглище от община Златица.

Дочка Белишка

 

Добави коментар