Обновеният комплекс „20-ти април“ – Значима придобивка за Копривщица

20april

На 25 април в центъра на Копривщица се състоя откриване на обновения комплекс „20-ти Април“. Вътрешното преустройство, реконструкцията и ремонта на комплекса са изпълнени от „Геострой” АД, а инвеститор е „Елаците-Мед”АД. Официални гости на откриването бяха седемте кмета на общините от района – Генчо Герданов, инж. Стоян Гарчев, Ангел Геров, инж. Магдалена Иванова, инж. Алекси Кесяков, Цветанка Йотина, Пенчо Геров, председателят на ОбС – Копривщица Рашко Христов. Присъстваха още изп. директор на „Геострой” АД Владимир Вутов, административният директор на „Елаците-Мед” АД София Торолова, Симона Събкова – директор „Човешки ресурси“, служители в минната компания, жители и гости на възрожденския град.

Комплекс „20-ти Април“ се състои от основна сграда със смесено предназначение на два етажа. На първия етаж се намират сладкарница, механа и ресторант. От ресторанта и механата се излиза в прекрасна лятна градина. Напълно реновирана и обновена е и кухнята, която ще обслужва механата, ресторанта, сладкарницата, с възможност за осигуряване на кетъринг за залите на втория етаж. От площада и от главното фоайе има достъп до обновената и уютна сладкарница, в която ще може да се опитат десерти, направени на място от майстори сладкари. Комплексът е с общ капацитет за около 300 посетители и осигурява над 30 нови работни места.

Разположението на „20-ти Април“ в центъра на града в допълнение с прекрасната природа на Копривщица го прави изключително атрактивен и подходящ за организиране на семейни тържества, големи фирмени или други мероприятия, съчетани с възможността за потапяне в атмосферата на възрожденски град.

Церемонията по откриването на комплекса започна с водосвет, извършен от отец Румен Стоименов и отец Богомил Читалов. София Торолова прочете поздравителни адрес до Генчо Герданов и ОбС  Копривщица от името на изп. директор на „Елаците-Мед” АД инж. Добри Цветков и Владимир Вутов. От името на „Геотехмин” ООД поздравление към присъстващите отправи дипломатът Стоян Сталев.

Генчо Герданов пожела на ръководителите на компаниите, обновили комплекса просперитет и да продължи още дълго сътрудничеството им с общината. Той изрази и своето възхищение, че в днешните трудни дни, компании като „Елаците-Мед” и „Геострой” реализират проекти, благодарение на които се откриват нови работни места. Генчо Герданов връчи на инж. Торолова специален подарък – картина на моста, където преди 140 години е гръмнала първата пушка, с което е дадено началото на Априлското въстание.

Поздравление към ръководителите на двете компании отправи и директорът на Дирекция на музеите Искра Шипева. Тя подари на комплекса фотокопие на символите, пред които са се клели въстаниците – кама, револвер и библията, фотокопие на Кървавото писмо, реплика на въстаническо знаме, с извезаните думи „Свобода или смърт”.

Трикольорната лента бе прерязана от Владимир Вутов, инж. София Торолова и Генчо Герданов. Владимир Вутов плисна менче с вода, за успех на новата придобивка в Копривщица.

Добави коментар