Нов успех за Ани Томева от Клуб „Свободно измерение“

Петричкият вело клуб “Виво” организира първия по рода си Еър Фест в България. Това е първият фестивал за екстремни спортове, отдих и култура на едно място Kongur Air Fest. Той се проведе на хижа “Беласица” и връх “Голям Конгур”, от 3 до 5 юни, като организаторите бяха подготвили много атракции и невероятно шоу за публиката. Фестивалът включваше: екстремно спускане с колела – проведе се кръг от републиканския шампионат на Българските Колоездачни Серии; дръзки изпълнения на зрелищни трикове с колело върху въздушна възглавница; тандемни полети с парапланер от връх Конгур 1951 метра, денивелация над 1800 метра.

Над 90 участника от клубове от цялата страна, както и участници от Гърция се състезаваха, но и доста от тях отпаднаха заради трудността на трасето при колоезденето.

От местния клуб „Свободно измерение”, взеха участие трима колоездачи. Ани Томева се класира на първо място в категорията жени 15+. В същата категория, Ваня Велчева остана пета. В категория мъже 17+, Стоян Зяпков зае 26 място.

Добави коментар