MULTITALENT QUEST 2019 ЦВЕТИНА ГЕОРГИЕВА СЪС СРЕБРО НА СЪСТЕЗАНИЕТО, КОЕТО ТИ ДАВА ПОВЕЧЕ, ОТКОЛКОТО ТИ ВЗЕМА

В периода от 29-и до 31-и март се проведе вторият кръг от състезанието на английски език MultiTalent Quest, организирано от Американския университет в Благоевград. В него взеха участие 64 ученици от цялата страна, сред които беше и Цветина Георгиева, ученичка в XI“Б“ клас на ЧПГЧО „ЧЕЛОПЕЧ”. Състезанието се провежда за трета поредна година, а университетът отваря вратите си и представя примамливата си база, невероятните си студенти и преподаватели, както и изобилие от специалности и възможности, които предоставя. Участниците, класирали се за финалния кръг, успяха да се докоснат до духа на кипящия университетски живот и да разгледат част от разнообразието от култури, методи и идеи.
След като преминаха онлайн кандидатстване и тест по Математика и Английски език, избраните 64 ученици се срещнаха в Благоевград, за да покажат своите знания и умения, но и да създадат много близки приятелства и незабравими спомени. Вторият кръг представлява съвкупност от нови предизвикателства за тестване на реакциите, начина на говорене, екипната работа, бързината, хитростта и най-вече таланта на участниците. Всички те бяха разделени в отбори по 4 души. Учениците бяха оценявани, както като отделни личности, така и като екипни играчи. Всеки от участниците премина през три задължителни и една избирателна дисциплина, като първите включваха индивидуален тест по Математика, групов дебат по актуален въпрос, както и решаване на социален проблем, а избирателната беше между спорт и изкуства. Всяко действие на участниците беше строго следено от съответното жури, а крайното класиране- разделено на две части – излъчване на първо, второ и трето място от всяка дисциплина и награждаване на победители на база цялостното им представяне в състезанието, активното им участие, показване на завидни умения, добра организираност и комуникация.
Ученичката от Челопеч успя да се справи отлично с всички дисциплини и неуморният й труд в продължение на този дълъг, но и невероятен уикенд, бе възнаграден. Цветина извоюва първо място в спортната дисциплина, показвайки най-добър резултат сред момичетата и преодолявайки 7-етапното предизвикателство, организирано от университета, както и второ място за цялостното си представяне в състезанието. Постижението й донесе множество награди, но самото преживяване й даде много повече-нови и добри приятели, незабравими моменти, забавление, знания и умения, както и безброй топли чувства. Със сигурност, всеки път щом се сети за MultiTalent Quest, Цветина ще си припомня не конкуренцията и постоянно съревнование, а уникалното изживяване и позитивното зареждане, което й е донесло.


ЧПГЧО „ЧЕЛОПЕЧ”