Нови медали за състезателите от КИБИ „Френдшип“ гр. Пирдоп

 

От 11 до 15 октомври в гр. Кишинев се проведе Двадесет и шестото Световно Първенство по Шотокан Карате До. В националния отбор на България бяха включени и състезатели от КИБИ „Френдшип” Пирдоп – Айлин Бобева, Анастасия Савова, Ива Георгиева, Реми Бобев и Ресми Бобев, който освен състезател, беше и в съдийския състав на първенството. Айлин стана вице световна шампионка в дисциплината Ката при девойки до 21 години. Ива Георгиева взе бронзов медал при жени ветерани до 49 г. Ресми Бобев стана вице световен шампион при мъже ветерани до 49 г. Реми Бобев грабна бронз на Кумите в отборното представяне. Отборът ни по Ката при мъже България, в който влизат Илиян Дянков, Ресми Бобев и Реми Бобев, за втори път спечелиха вице световна титла.

На 20 и 21 октомври се проведе Национална купа по карате 2018. Спортното събитие се състоя в зала „Орловец” Габрово. Организатори на проявата са Българската Национална Федерация Карате и община Габрово, а домакин на състезанието е габровският Карате Клуб „Столетов”, чийто президент е Христо Манолов.

Първият ден се състезаваха деца до 13 години. От КИБИ „Френдшип” Пирдоп взеха участие десет състезатели от 8 до 12 години. Иван Георгиев, Мартин Бобев, Пламен Лещаров, в индивидуалната надпревара, не успяха да се преборят за медал, но пък в отборното се окичиха с бронзови медали.

Алиса Камбер, Цонка Джамярова, Ивана Маринова са сребърни медалисти отборно в дисциплината Ката. Деница Тодореова, Камелия Лещарова и Михаела Димитрова завоюваха за пореден път златните медали. Камелия спечели бронзов медал в индивидуалната дисциплина Ката, и носител на сребро на Кумите. Михаела Димитрова се окичи с бронзови медали и в двете дисциплини.

Ресми Бобев,

треньор на КИБИ „Френшип”

Добави коментар