Нови медали за златишките борци

Borba_samokov

На 18 ноември в спорната зала на училище „Никола Велчев” – Самоков, се проведе турнир по класическа борба за деца и момчета. Надпреварата се организира всяка година и бе уважена от 23 клуба по борба с общо 270 участника от България и Гърция. СК „Ст. Николов” Златица бе представен от седем състезатели във възрастовите групи.

При най-леката категория до 30 кг. наш представител бе Кристиян Петков, който е ученик в ІІІ клас и трябваше да мери сили с борци, които бяха с три години по-възрастни от него. Участието се оказа успешно и след две победи и една загуба Крис се класира за среща за бронзов медал. След още една победа най-малкият ни борец спечели бронзов медал от турнира.

В кат. 38 кг. Йордан Манев имаше много труден жребий и след 2 загуби отпадна от състезанието. Евгени Петров в кат. до 42 кг. започна с победа, но допусна и две загуби и се класира на седмо място. Най-силно представяне направи Йоан Кесяков в кат. до 59 кг. където трябваше да проведе четири схватки. Той се справи блестящо, като постигна четири победи с туш и завоюва златния медал.

Във възрастова група момчета в кат. 62 кг. имахме двама представители. Валентин Червенков след две победи и две загуби се класира на пето място. Другият ни борец Виолин Николов постигна три победи, допусна една загуба и се класира на трето място и бе награден с бронзов медал.

В кат. 85 кг. Христомир Раев имаше добър жребий и успя да спечели бронзов медал от този силен международен турнир.

Добави коментар