Нови медали за борците от СК „Ст. Николов“ Златица

kr
kr

На 27 ноември децата от СК „Ст. Николов” Златица, които се занимават със спорта борба, взеха участие в турнира по класическа борба за купа „Самоков”. Схватките се състояха в Спортното училище „Н. Велчев” – Самоков.

Общият брой на състезателите бе около 130 от 12 отбора по борба от България. СК „Ст. Николов” бе представен със седем деца, разпределени в различните категории.

В категория до 35 кг. имахме 3 млади и все още неопитни състезатели. И тримата претърпяха загуби още на старта и отпаднаха от надпреварата. В категория до 38 кг. Йоан Алексиев, ученик в IV клас, след оспорвана схватка загуби по точки и отпадна от състезанието.

Имахме и повод за радост в категория до 53 кг., където участвахме с 2 борци. Валентин Червенков успя да спечели бронзов медал от турнира. Другият ни борец бе Виолин Николов, който не даде никакъв шанс на своите противници. След 3 победи с туш и технически туш той завоюва златен медал и първо място от състезанието.

В категория до 66 кг. Христомир Раев започна с победа с туш, но допусна и загуба във втория кръг, също с туш. В спора за бронзовия медал, след като водеше убедително, допусна да бъде туширан и остана на 5 място.

Изказваме благодарност на „Аурубис” и на Мариян Медаров за оказаната материална подкрепа при участията на състезателите в турнирите по борба в гр. Самоков.

Иван Нешков, треньор

Добави коментар