Нови златни медали за златишките борци

На 16 септември за трета поредна година в Костинброд се проведе традиционният турнир за деца и момчета. Надпреварата бе открита от кмета на града, а гости на турнира бяха Александър Томов, Армен Назарян, Явор Янакиев, Павел Павлов и други изтъкнати борци от четири клуба по борба от България. СК „Ст. Николов” участва с девет състезатели в различните възрасти и категории.

При подготвителна група в кат. 30 кг. Станислав Ненов постигна три победи с туш и спечели заслужено златния медал от турнира. В категория до 38 кг. имахме двама представители, като Георги Старошалиев бе награден със сребърен медал, а Кристиян Петков бе победител и спечели златния медал в категорията.

Николай Алексиев се бори в кат. до 53 кг. и след победи и загуба се класира на второ място. При възраст деца Евгени Петров се състезава в кат. до 38 кг. и успя да спечели златен медал в тази категория. Йордан Манев се бори в кат. 32 кг. и трябваше да спечели три последователни схватки, за да завоюва златен медал.

Неговият брат Стефан Манев се бори при възраст момчета в кат. също 42 кг. и спечели сребърен медал от турнира. Пак при възраст момчета в кат. 62 кг. Иван Стойчев завоюва сребърен медал в категорията.

В последната категория до 75 кг. Йоан Алексиев въпреки, че има лично тегло около 67 кг. той показа, че това не е проблем за него. След две победи с туш, Йоан спечели поредния пети златен медал за СК „Ст. Николов” от турнира в Костинброд.

Иван Нешков,

треньор

Добави коментар