„Не“ на агресията в училище

НУ „Тодор Влайков“ Пирдоп

 

 

 

 

 

 

На 28 февруари, в Деня на розовата фланелка, дворът на НУ „Тодор Г. Влайков“ беше изпълнен с много розови балони и деца, облечени в розово. И тази година учениците и учителите от училището се включиха в международната инициатива и заедно казаха „Не на насилието в училище“.

По повод отбелязването на Деня на розовата фланелка, учениците участваха в различни дейности. Третокласниците имаха презентация и беседваха на тема: „Аз съм добър“. Най-малките ученици от І клас изработиха стикери под формата на розови сърца. Мартин Кирилов и Мариела Кузманова – ученици от ІV клас, прочетоха своите есета на тема: „Трябва ли да сме различни?“ В тях учениците апелираха да бъдем толерантни един към друг и да бъдем добри към различните. Те припомниха, че в училище децата се учат, забавляват се и всеки ден общуват помежду си, а в за финал в небето полетяха десетки розови балони.

 

ОУ „Георги Бенковски“ Мирково

 

 

 

В ОУ “Георги Бенковски” с. Мирково бе отбелязан Денят на розовата фланелка, чието мото тази година е „Не на кибертормоза”. Децата бяха подготвили кратка програма, свързана с историята и мотото на самия ден. Учениците от VІ клас бяха водещи на програмата, а ІІ и V клас изпълниха песен за приятелството и добрите думи, с които трябва да се обръщаме един към друг. От община Мирково, децата получиха розова тениска, а зам. кметът на с. Мирково Велко Лисев поздрави децата и учителите за инициативата.

 

ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Челопеч

 

 

 

 

 

В  ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ на 28 февруари се проведе Ден на розовата фланелка. Включиха се ученици от I-VII клас. Мероприятието отбелязахме със следните дейности:

– Двама от представителите на ученическото самоуправление посетиха  класовете от I до VII кл. с призива на свои връстници по случай 28 февруари международния ден „Не на агресията в училище“  от СУ „Генерал Владимир Стойчев“. Идеята бе да намерят приятели, да разберат, че и други деца са тормозени и може да се справим всички ЗАЕДНО. Много въодушевено бе приет  призива от най-малките ученици от първи клас, които ръкопляскаха и в знака на подкрепа се хванаха за ръце.

– В Актовата зала на училището, Ученическото самоуправление организира интерактивно занятие, затова какво е тормоз, колко вида тормоз има, как да го разпознаем и какво се случва с мъчителите. В тази кампания се включиха учениците от II до VI клас.

– След тази информационна част ги поканихме на специално създадени блок – маси, където попълниха малък анонимен въпросник, затова дали са били жертва на тормоз. На блок- масите имаше и материали за рисуване, с които да създадат плакат или рисунка, да изразят себе си с помощта на изобразителното изкуство и да кажат „НЕ НА НАСИЛИЕТО“. Работата им вървеше много въодушевено, всеки искаше да се включи и да даде своя принос.

 

 

Добави коментар