Неврологичното отделение в МБАЛ-Пирдоп възстанови своята работа

MBAL_1

IMG_4289

На 15 май в МБАЛ – Пирдоп АД се състоя официалното откриване на отделението по неврология и възстановяване на неговата дейност. Гости бяха кметовете на общините Пирдоп, Златица, Чавдар и Мирково – Ангел Геров, инж. Магдалена Иванова, Пенчо Геров и Цветанка Йотина, председателят на ОбС – Пирдоп Мария Шентова, членовете на борда на директорите на болницата д-р Пламен Стоянов и Снежана Янева.

Управителят на лечебното заведение д-р Маргарита Гетова посрещна гостите и ги разведе из коридорите и стаите в отделението. В отделението, намиращо се на петия етаж в болницата е извършен частичен ремонт, който създава по-добри условия за болните и работата на персонала. То е с капацитет от 10 болнични места, като има и интензивен сектор за лечение на тежко болни пациенти. Неврологичното отделение в пирдопската болница бе затворено преди една година поради липса на специалисти.

След разглеждането на отделението присъстващите се събраха в раптортната зала на болницата, където бе подготвен коктейл. Д-р Маргарита Гетова приветства присъстващите с кратко слово. В него тя заяви, че отделението ще работи по НЗОК и ще бъде първа степен на компетентност и ще работи по пет пътеки:

– 050 Диагностика и лечение на исхемичен  мозъчен инсулт без тромболиза;

– 052 Диагностика и лечение на паренхимен мозъчен кръвоизлив;

– 056 Диагностика и лечение на болести на черепно-мозъчните нерви (ЧМН), на нервните коренчета и плексуси, полиневропатия и вертеброгенни болкови синдроми;

– 062 Диагностика и лечение на епилепсия и епилептични пристъпи;

– 999 Наблюдение от 0 до 48 часа в стационарни условия след проведена амбулаторна процедура.

В словото си д-р Гетова представи и персонала, който ще работи в неврологично отделение. Начало на екипа застава д-р Веселин Господинов – невролог, с 28-годишна практика, работил е като Началник на Спешно приемно отделение – Пловдив, бил е Директор на ЦСМП – Пловдив, има индивидуална практика по нервни болести в Пловдив. Другите лекари, кои то ще работят в отделението са д-р Виолета Георгиева – невролог, с повече от 20-годишна практика, работила е в Институт за лечение на чужди граждани към УМБАЛ „Св. Анна”, Неврологична клиника на Университетска болница „Св. Анна”, ТЕЛК към УМБАЛ „Св. Анна”, и  д-р Таня Иванова – невролог, с повече от 20-годишна практика, работила в Неврологично отделение на МБАЛ – Пирдоп, след което има индивидуална практика по нервни болести. Познат, ценен специалист за пациентите от Средногорието.

Д-р Маргарита Гетова отправи и специални благодарности към акционерите, които подписвайки Меморандум за оздравяване на МБАЛ Пирдоп са направили възможно както възстановяване дейността на Неврологично отделение, така и запазване на дейността и на останалите работещи отделения на лечебното заведение. Благодарност бе отправена и към фирмата „Симстрой – 2000” ЕООД, която за краткото време, с което е разполагала е извършила ремонта и освежаването на отделението по неврология.

Поздравления за подновяване на дейността на неврологичното отделение към ръководството на болничното заведение отправиха Пенчо Геров и Цветанка Йотина.

Добави коментар