На многая лета на ставрофорен свещеноиконом отец хаджи Недко Бръмбаров!

19 октомври. В деня, в който българската православна църква почита паметта на Свети Иван Рилски Чудотворец, отец Недко Бръмбаров отпразнува своя 60-годишен юбилей. Да му пожелаем здраве и на многая лета! Срещнахме се с отец Недко и той направи кратко изявление.

– На читателите на вестник Камбана честитя един от най-големите празници – на Свети Иван Рилски Чудотворец, и нека той да ги подкрепя, както духовно, така и телесно. Нека неговата свята десница да закриля всички наши съграждани от целия Средногорски край.

Времето минава като песъчинки в пясъчен часовник, като мъниста от броеница. Правя равносметка за 10 години назад. Времето е най-добрият учител. Има промяна в нас – и физическа, и духовна. Както водата извайва камъните, така и времето извайва нашите добродетели, да бъдем по-добри. Сега живеем във време на коронавирус, което е много страшно. Трябва да прибягваме към молитвите към Бога, Света Богородица и всички светии и най-вече към днешния светия Иван Рилски Чудотворец. В Рилския манастир се пазят много архиви. Както чухме днес в словото на отец Нестор, който служи, всички тези неща са написани от благодарност към чудотворната десница на светията и към неговата подкрепа.

Пожелавам на всички ваши читатели и наши съграждани здраве, щастие, дълбока вяра в бъдещето! Но най-вече здраве! Благодаря на Бога и на Свети Иван Рилски за всичките му благодеяния към мен!