Най-добрият отбор в подбалкана!

СУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Златица

 

 

 

Ученици от СУ „Св. Паисий Хилендарски”, гр. Златица се представиха блестящо на чуждоезиково състезание.

Заедно с учебната година, стартира и седмият пореден сезон на турнирите по английска реч и дебати. Фондация БЕСТ, инициатор на събитието, отново събра ученици от цялата страна – този път в северозапада. Домакин беше ПЕГ „Йоан Екзарх” Враца.

В балкана ни посрещна суров климат и първият сняг за годината. Но дори и времето изглеждаше меко, сравнено с конкуренцията от мотивирани,  подготвени и изпълнени с ентусиазъм състезатели. Над 230 ученици от цялата страна бяха готови да влязат в лирична, но безпощадна битка. Битка, която бяха готови да доведат до самия ѝ край.

В словесния многобой се включи и нашият отбор – отбор от шестима гимназисти Самуил Младенов, Хрисомали Карагияниду, Ния Тодорова, Жаклин Василева, Владислав Тодоров, Йордан Терзов – скромен и тих, но готов да покаже ДЪ БЕСТ (най-доброто) от себе си. А точно това се и случи. С третото си, поредно участие, отбор Златица покори нови висини и показа на мнозина огромния си потенциал! – четвърто място и първи медал в категория проза, завоюван от Самуил Младенов! Невероятен успех за целия отбор.

Пожелаваме успех на отбора и на предстоящите турнири и стискаме палци всеки участник да достигне до националното състезание в края на учебната година!

 

Калоян Йотов – учител по английски език от „Заедно в час“

 

Добави коментар