Награждаване на победителите от конкурса „Мечта за свобода“

K_Ch

IMG_1945

Елаците Мед АД и Геотехмин ООД

На 11 май в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Челопеч, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Чавдар и СОУ „Св. П. Хилендарски” – Златица, представители на „Елаците-Мед”АД и Геотехмин”ООД връчиха наградите на учениците, класирали се на първо, второ и трето място в конкурса „Мечта за свобода“, осъществен в рамките на програмата за корпоративна социална отговорност „Култура и национална идентичност“. Победителите в конкурса бяха определени от тричленно жури. То бе в състав: художникът Васил Горанов, учителката по литература Любов Шишкова и учителят по история Александър Иванчев, и двамата от Националната гимназия за древни езици и култури в София.

Конкурсът „Мечта за свобода”, който стартира през март тази година в седем училища-партньори в Етрополе, Златица, Копривщица, Мирково, Челопеч и Чавдар, завърши. Това е вторият конкурс за рисунка, стихотворение, съчинение или есе за ученици от I до VIII клас за училищата в регионите, в които „Елаците-Мед” АД и „Геотехмин” ООД развиват своята дейност.

За да бъдат учениците вдъхновени, преди да започнат да рисуват или пишат, двете компании организираха беседи в училищата с представители на Дирекцията на музеите, Копривщица и Националния музей „Христо Ботев“ Калофер.

Поради големия интерес към конкурса и програмата „Култура и национална идентичност“, в рамките на която той се осъществява, бе създаден специален сайт. На него в момента може да се видят творбите на младите автори, участвали в миналогодишния конкурс, организиран от двете компании “Родният край в моите очи“.

Кандидатите се състезаваха в няколко категории – рисунка, съчинение/есе или стихотворение. Те бяха разделени в три възрастови групи – I и II клас, III и IV клас и от V до VIII клас. Най-малките участваха с рисунка. Учениците от втората група се състезаваха по избор с рисунка, съчинение или стихотворение, а най-големите – с рисунка или родословно дърво, съчинение или стихотворение по избор.

Класираните участници на трето място и второ място получиха учебни принадлежности и комплект за рисуване. Победителите в различните възрастови групи получиха таблети. За някои от участниците имаше и поощрителна награда – федербал.  Представителите на двете компании връчиха дипломи на учителите, които са помогнали за реализирането на конкурса. За училищата, взели участие в конкурса, също имаше награда, която бе по избор.

В конкурса общо от седемте училища-партньори на „Елаците-Мед”АД и „Геотехмин”ООД участваха 369 ученици. Наградени са 189, като от тях 62 са първи награди, 40 – втори, 41 – трети и 46 поощрителни награди. На 14 и 17 май ще се състои награждаването на учениците в Етрополе, Копривщица и Мирково.

Добави коментар