Награди от конкурса на „Елаците-Мед“АД и „Геотехмин“ ООД „Мечта за свобода“

KonkursElaciteSOUKoprivchtica
СОУ „Любен Каравелов“ Копривщица

KonkursElaciteOUMirkovo
ОУ „Георги Бенковски“ Мирково

 

На 17 май в ОУ „Г. Бенковски” Мирково се състоя награждаване на учениците, взели участие в конкурса на „Елаците-Мед” АД и „Геотехмин” ООД „Мечта за свобода”, който бе осъществен в рамките на програмата за корпоративна социална отговорност „Култура и национална идентичност“. Както вече ви информирахме в бр. 19 такова награждаване със състоя и в училищата в Златица, Чавдар и Челопеч. Победителите в конкурса бяха определени от тричленно жури, в състав художникът Васил Горанов, учителката по литература Любов Шишкова и учителят по история Александър Иванчев, и двамата от Националната гимназия за древни езици и култури в София.

По време на награждаването Диана Марини – експерт „Връзки с обществеността“ в „Геотхемин” ООД, припомни на учениците, че началото на конкурса бе дадено през март тази година в седемте училища-партньори на двете дружества. Тя припомни също, че като част от конкурса „Мечта за свобода”, за да бъдат вдъхновени учениците преди да започнат да рисуват или пишат, са били организирани беседи в училищата с представители на Дирекцията на музеите – Копривщица и Националния музей „Христо Ботев“ – Калофер.

Наградите на учениците от ОУ „Г. Бенковски” – Мирково бяха връчени от Симона Събкова – директор „Човешки ресурси” в „Елаците-Мед” АД. Във възрастова група I – IV клас имаше две първи награди за Йорданка Илиева от II клас и Василена Георгиева от IV клас. В същата възрастова група, но в категория стихотворение първото място бе спечелено от Николай Текерлеков от IV клас. В по-горната възрастова група за ученици от V до VI клас в категория рисунка също имаше двама ученика, класирани на първо място – Румяна Дрянова от VI клас и Марин Илиев от V клас. Победител в третата възрастова група за ученици от VII до VIII клас в категория рисунка стана Теодора Георгиева от VII клас. В категория съчинение или есе, първата награда бе за Люси Стоилова от VII клас.

Победителите в различните възрастови групи и категории получиха като награда таблет. Класираните на второ място получиха комплект за рисуване, а класираните на трето място – слушалки. Имаше и поощрителни награди – федербал. Като партньор в конкурса училището получи също награда – два компютъра с монитор и мултифункционално устройство – копирна машина, скенер и принтер в едно.

Награждавания на победителите в конкурса „Мечта за свобода” имаше и в СОУ „Л, Каравелов” – Копривщица. То се състоя в сградата на първото класно училище „Жив музей”. Гости на церемонията бяха кметът на община Копривщица Генчо Герданов, директорът на дирекция на музеите Искра Шипева. На награждаването присъстваше и художникът Васил Горанов.

В категория рисунка първи награди в първата възрастова група получиха Зоя Иванова и Христина Петкова. Във втората възрастова група първо място бе за Ивана Йовкова и Антон Маврудиев. В третата възрастова група в категорията за  есе получи Ана Стрелкова с есе на тема „Борбата за свобода“. За награда те получиха таблет. Раздадени бяха и поощрителни награди на участниците в конкурса. Училището също получи  два компютъра, монитор и мултифункционално устройство.

Награждаване на победителите в конкурса се проведе и в СОУ „Хр. Ясенов” – Етрополе и ОУ „Христо Ботев” -Етрополе. Учениците, класирани на първо място също получиха за награда таблет, а училищата, като партньор на двете дружества, получи награда по избор.

Добави коментар