Награди за победителите в конкурса „Съкровища от миналото – животът и трудът на хората от моя роден край“, организиран от „Елаците-Мед“ АД и Геотехмин ООД

Kopr_1

Zlatica_1

Ch_2

Chavdar_1

Mirkovo_1

От 16 до 18 май бяха връчени наградите на победителите от конкурса „Съкровищата от миналото”, организиран от  Елаците-Мед АД и Геотехмин ООД и се осъществи в рамките на програмата за корпоративна социална отговорност „Култура и национална идентичност“. Той стартира през март тази година в седем училища-партньори на двете дружества в Етрополе, Златица, Копривщица, Мирково, Челопеч и Чавдар. Той се проведе за трета поредна година и се финансира от двете дружества.

В Средногорските училища в Мирково, Челопеч, Чавдар, Златица и Копривщица наградите бяха връчени от Стойно Стойнов, директор Обогатителен комплекс в Елаците-Мед.

По време на награждаването Диана Марини – експерт „Връзки с обществеността“ в „Геотхемин” ООД, припомни на учениците, че конкурса премина в категориите рисунка, статия или интервю, а в тях се състезаваха ученици от първи до седми клас от училищата в регионите, в които двете дружества развиват дейност. Тя припомни също, че като част от конкурса „Съкровища от миналото”, за да бъдат вдъхновени учениците преди да започнат да рисуват или пишат, са били организирани беседи в училищата.

Тричленно авторитетно и независимо жури в състав Васил Горанов – художник, Любов Шишкова – редактор по литература в Издателство „Просвета“ и Красимира Янева – PR, с 14 години журналистически опит, оцени и класира работите на учениците и определи 84 победители в трите категории  рисунка, интервю и статия. Отличените на първо място са 28, на второ – 27 и на трето – 29.

Победителите в различните възрастови групи и категории получиха като награда таблет. Класираните на второ място получиха комплект за рисуване, а класираните на трето място – слушалки. Като партньори в конкурса всяко училище също получи награда по избор – принтер, копир и скенер в едно устройство, администриране на система за управление на учебен процес в платформата УЧИЛИЩЕТО.БГ за учебната 2017/2018г., преносим компютър и други.

 

 

 

 

Добави коментар