Модерният комплекс „Етрополия“ бе официално открит

OtkrivaneEtropolia3

В Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май официално бе открит комплекс „Етропóлия“ – най-новата придобивка на община Етрополе.

Модерната и атрактивна многофункционална сграда в центъра на града е част от инвестиционната програма на „Елаците-Мед“ АД. Изпълнител на мащабния проект е строителната компания „Геострой“ АД.

Името на комплекса е взаимствано от стар ръкопис от 1820 г., в който градът е наречен „Великият град Етропóлия“. Новият комплекс се отличава с висок клас на енергийна ефективност и разполага с модерна, луксозна и удобна хотелска част с просторно лоби, уютен ресторант със 160 места, кафе-сладкарница, две конферентни зали, нощен клуб, открит панорамен бар, детски център, фитнес, паркинг. Комплексът предлага разнообразно и вкусно меню и изискано обслужване.

Тържественият ритуал по освещаване на „Етропóлия“  бе отслужен от Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил. Официални гости на събитието бяха инж. София Торолова, областен управител на Софийска област, Димитър Димитров, кмет на община Етрополе, проф. д-р Цоло Вутов, управител на „Геотехмин“ ООД, инж. Владимир Вутов, изпълнителен директор на „Геострой“ АД, г-н Иван Вутов, изпълнителен директор на „Геотрейдинг“ АД, инж. Добри Цветков, член на Надзорния съвет на „Елаците-Мед“ АД, инж. Костадин Найденов, генерален директор „Производство“ в дружеството, Кети Кирова, член на УС  и др.

Кметът на Етрополе Димитър Димитров благодари на г-н Вутов и на ръководството на „Елаците-Мед“ АД за това, че продължават да инвестират в града. Той отбеляза, че с модерния комплекс се променя коренно централната градска част, създава се отлично място за отдих и нови работни места за етрополци.

OtkrivaneEtropolia1

София Торолова, областен управител на Софийска област, подари на комплекс „Етрополия“ икона с лика на Св. Иван Рилски, „за да закриля миньорите и работещите в комплекса“. Г-жа Торолова удостои проф. Вутов с почетен знак – най-високото отличие на областта – за фирмената програма за социална отговорност и приноса му в развитието на общините от Софийска област. „Ще продължим да осъществяваме социалната ни програма в Етрополе. Не отстъпваме от думите и делата си!“ – обеща проф. д-р Вутов и благодари на всички, съдействали за изграждането на новата придобивка на етрополци.

От името на инвеститора инж. Костадин Найденов, генерален директор „Производство“ на „Елаците-Мед“ АД, подчерта, че многофункционалният комплекс „Етропóлия“ ще допринесе за превръщането на Етрополе в предпочитана туристическа дестинация, а търговските площи – ще осигурят повече възможности за развитието на местния бизнес и повече услуги за жителите на община Етрополе.

Лентата на новия обект бе тържествено прерязана от инж. София Торолова, Димитър Димитров и представителите на инвеститора – проф. д-р Цолов Вутов, инж. Владимир Вутов, Иван Вутов, инж. Костадин Найденов.

Откриването завърши с композиция от тракийски танци „Гроздана“, изпълнени от ТА „Балканска младост“ с ръководител  Калинка Пушкарова.

OtkrivaneEtropolia2

Комплекс „Етропóлия“ е стъпка напред в провежданата от групата ГЕОТЕХМИН последователна политика за социално-икономическо развитие и създаване на споделени ценности в населените места, където дружествата осъществяват дейност. Идеята е в близко бъдеще „Етропóлия“  да се превърне в център на обществен живот – с отличните си възможности за отдих, конферентен туризъм, организиране на форуми, срещи и игри и забавления за децата в модерно оборудвания детски център. „Етропóлия“ е втората инвестиция на групата ГЕОТЕХМИН в община Етрополе през последните две години, насочена към създаване на заетост и разнообразяване на услугите за местните хора. През 2015 г. „Геотрейдинг“ АД отвори многофункционална база  ProAuto с автосервиз, бензиностанция, автомивка и шоурум.

 

Добави коментар