Младите волейболистки от Пирдоп с отлично представяне на държавно междуобластно първенство

Момичетата от Спортен клуб „Волейбол“ – Пирдоп, ученички от 5-ти до 7-ми клас на СУ „Саво Савов“, се представиха блестящо на държавното междуобластно първенство по волейбол, провело се в град Кюстендил на 26-ти и 27-ми март.

В първия ден на турнира на нашите момичета им бяха необходими две победи, за да продължат напред. Те ги постигнаха по безапелационен начин, надделявайки последователно над отборите на Горна Малина и над традиционно силния противник от Етрополе.

През втория ден се стигна до директен сблъсък с отбора на Пирин – Разлог за продължаване в следващата фаза. В първия гейм момичетата от Пирдоп наложиха своя стил на игра и закономерно го спечелиха, без особени проблеми. По време на втория гейм, поради късата резервна скамейка и влошеното здравословно състояние на нашия капитан, позволихме на отбора на Разлог да се върнат в мача. В заключителния тайбрек, независимо от всички проблеми, нашите момичета се бориха до последно и достигнаха до 4 мач бола, но за съжаление, късметът ни изневери.

Като треньор на отбора няма как да не бъда доволен от представянето, защото момичетата наистина показаха високо спортно майсторство, въпреки че в навечерието на турнира една от основните ни състезателки се разболя и пътувахме само с 9 състезателки, от които две са съвсем начинаещи. Тук искам да кажа, че съм изключително горд от похвалите, които получихме от взискателната публика на град Кюстендил, че имаме много силни състезателки, които превъзхождат своите връстнички от спортните училища в тази възраст. Използвам случая да благодаря на капитана на отбора Мартина Колева, че изигра изключителен турнир, макар и болна, както и на Християна Божкова и Виктория Велкова, които оправдаха очакванията ми, но знам, че могат още много повече и тепърва ще го докажат. Много добре се представи и Радина Христова, която максимално затрудни противниковите отбори със силния си сервиз. Видяхме и някои нови момичета като Мирена Василева, която с огромното си желание, вярвам, ще продължи да се развива и ще ни помогне в бъдеще. Най-много се гордея с факта, че момичетата доказаха, че волейболът в Пирдоп е жив и отборът ни има качества да се състезава равностойно с най-добрите отбори в България. Успехите ни амбицират още повече и затова планираме да направим нов подбор за следващото поколение момичета и момчета от 3-ти и 4-ти клас, които имат желание да се занимават с този красив спорт и да вървят по стъпките на младите ни волейболни надежди.

Специални благодарности изказвам на г-жа Елисавета Джурова, Председател на клуба и на секретаря Нелина Петкова, които безвъзмездно и отдадено работят за развитието на клуба. Благодаря и на Георги Илиев, двукратен републикански шампион с Волейболен клуб „Марица Пловдив“, който ни помогна в тренировките и последното състезание, както и на г-н Цвятко Четьов, Директор на СУ „Саво Савов“, който от самото начало е опора на този отбор. Благодаря още на кмета г-н Ангел Геров и Община Пирдоп, които се стремят да ни създадат добри условия за осъществяване на тренировъчната подготовка и не на последно място на Аурубис България, които винаги са били наш партньор и спътник в успехите на клуба.

Теодор Колев,

треньор