Медали и отличия за злашките борци

 

 

Под жаркото октомврийски слънце, в центъра на село Згориград се проведе на открито турнирът по класическа борба за деца, момчета и кадети.

В състезанията взеха участие около 100 борци от 11 клуба по борба от България.

СК „Стоян Николов” Златица взе участие с шест състезатели във възраст деца и кадети.

Евгени Петров се бори в кат. 38 кг, като имаше много тежък жребий и не успя да спечели медал.

В кат. 42 кг, Йордан Манев постигна три победи, допусна загуба и спечели сребърен медал.

Също във възраст деца, Йоан Кесяков се бори в категория 75 кг, въпреки, че е доста по-лек. Той постигна две победи с туш и бе награден със златен медал от турнира.

При възраст кадети, Станислав Шутилов бе дебютант и не успя да спечели медал в кат. 71 кг.

Виолин Николов се състезава в категория до 65 кг, възраст кадети и победи двама противници, също загуби от двама, но спечели бронзов медал и третото място в категорията.

Тежка категория до 110 кг., за кадета Цанко Асенов бе доста по-лек и доста по-малък на години от своите противници. Цанко зае третото място и получи сребърен медал. С това си състезание и участие, той придоби по-голяма увереност в себе си, което пък ще му даде и по-голямо самочувствие в следващите състезания.

Иван Нешков,

треньор

 

 

На спортната база на НСА-Академик в София се проведе Третият турнир за подготвителни групи деца, които са първи, втори, трети и четвърти клас. В надпреварата се включиха 70 деца от 4 клуба по класическа борба от България.

Турнирът премина пред погледа на патрона на това състезание Петър Киров, двукратен олимпийски шампион, световен и европейски многократен шампион.

СК „Стоян Николов” Златица участва с шест млади борци, които бяха разделени по години и килограми в различни категории.

Най-млад и най-неопитен бе Марио Тодоров, който зае трето място и спечели бронзов медал в категорията до 20 килограма.

В кат. до 26 кг, Станислав Ненов бе с класа над своите противници и след три победи с туш, завоюва златен медал.

Кристиян Петков се бори в категория 35 кг и след като в първата борба срещна съпротива, той победи и другите си противници, и спечели златен медал.

Категория до 38 кг, Георги Йорданов бе над всички противници и след като ги победи убедително, завоюва златен медал.

Алекс Валериев, след едногодишно прекъсване на тренировки, той се завърна в кетагория 44 кг и показа, че не е забравил да побеждава. Алекс бе награден със златен медал.

Най-тежкият ни състезател бе Николай Алексиев в категория 55 кг. Николай постигна една победа и допусна една загуба и завоюва сребърен медал.

Иван Нешков,

треньор

Добави коментар