Лятно училище 2015 на езиков център АВС

lqtno_uchilishte_centyr_abv

От 27 до 31 юли се проведе Лятно Училище 2015 на Езиков център АВС (съвместно с Образователен център Милетия). По традиция то се провежда в комплекс „Параклиса“, в с. Чавдар със съдействието на община Чавдар.

На участниците бяха предложени интересни, забавни, спортни и образователни дейности, които превърнаха тази седмица в едно незабравимо преживяване. Мария Радунчева, управител на Езиков Център АВС, се бе постарала обучението по английски език да бъде обвързано по уникален начин с атракциите, които предлага комплексът.

В Археологически парк „Тополница“ децата се запознаха с историята на селото, с начина на живот на хората в миналото; имаха възможност да изработят глинен съд, да смелят жито с хромел, да си омесят и опекат хляб, така както са го правили нашите предци от епохата на Неолита, след като прочетоха на английски език инструкции как се прави това.

След поредица от уроци по английски, посветени на разбирането и даването на инструкции, по-големите ученици дори си направиха собственоръчно ракети от хартия и ги изстреляха във небето. Специални благодарности за това незабравимо преживяване на Добромир Вецов, учител по английски на най-големите, и Keith Kelly от Anglia School, Пловдив, който любезно предостави необходимите материали и идеята си за този урок.

Тазгодишното Лятно училище премина под мотото „Здрав дух в здраво тяло“ благодарение на най-новата атракция на с. Чавдар – Увеселителния парк и всеотдайните му служителки. Всички деца ежедневно се възползваха от стената за катерене и въжената градина, за да подобрят спортните си постижения. Освен за забавления, съоръженията бяха използвани и в уроците по английски – разделени на отбори, децата трябваше да се състезават да изкачат стената, или да преминат през препятствията на въжената градина, за да вземат листче със задача, част от урока. Увлечени от спортното предизвикателство, всички дадоха най-доброто от себе си, за да изпълнят задачата, откриха свои скрити възможности, подобриха уменията си за работа в екип и не на последно място – подобриха английски си.

На финала, след като бяха поканени с ръчно изработени покани на английски език от децата си, родителите дойдоха на парти, по случай приключването на Лятното училище. С нескрито удоволствие децата се качиха на сцената на комплекса и показаха на родителите си и гостите какво са научили – най-малките пяха и танцуваха, а по – големите, на чудесен английски и със завидни актьорски умения, представиха сцена от известната легенда за крал Артур и изваждането на меча Екскалибур от скалата.

Езиков център АВС

 

 

Добави коментар