Луко Луканов с трето място на Grand Prix 2018 на България

На 20 и 21 октомври на летищен комплекс „Долна Митрополия” Плевен се проведе републиканско състезание по мотоциклетизъм Grand Prix 2018. Гран При България беше официално открито от Председателя на Организационния комитет Румен Петков. 75 пилоти от България, Македония, Румъния и Турция караха в съботния ден на летищен комплекс „Долна Митрополия”, Плевен по време на финалния кръг на BMU Европейски шампионат по СуперМото, както и финала на Републиканския пистов шампионат.

Луко Луканов от Пирдоп също взе участие в това състезание. В клас Formula 1000, той се нареди на третото място, само на 10 секунди след втория в класирането Атанас Нейчев с Хонда.

Ето какво сподели Луко Луканов с вестник Камбана по този радостен повод:

– Аз участвах в клас F1000 и спечелих третото място. Това много ме радва, защото е много трудно да победиш състезатели не само от България. Това е първото ми състезание за 2018 г., при това без почти никаква подготовка. За да си подготвен и участваш в целия шампионат трябва да имаш много спонсори зад гърба си, иначе е непосилно от финансова гледна точка да го правиш сам.

Вече 8 години работя във фирма „МП-Металпласт” АД гр. Пирдоп и получавам добро и най-вече редовно заплащане, което ми позволява понякога да участвам в състезания.

Обичам предизвикателствата, наясно съм с рисковете, на които се излагам, но това не ми пречи да постигам мечтите си.

Благодаря на майка ми, приятелите ми, моите близки до мен хора, които ме подкрепят.

Добави коментар