Литературен конкурс „Доброто няма почивен ден“

„Доброто няма почивен ден” – това бе темата на обявения литературен конкурс от библиотеката в Пирдоп. Церемонията по награждаването на отличените творби и участниците се състоя на 10 декември в детския отдел. Проявата бе организирана от библиотеката и клуб „Рицари на дъгата” към СУ „Саво Савов” по повод Деня на доброволеца – 5 декември.

Компетентното жури бе съставено от членовете на новосформирания литературен клуб Полина Кесова, Илко Германов, Христо Костов.

В конкурса за разказ или есе участваха както ученици от средното училище, така и от Професионална гимназия по механоелектротехника. Бяха излъчени най-добрите есета и разкази в две категории – от пети до седми клас и от осми до десети клас.

 

 

 

 

 

Учениците от 6 а клас представиха театрализация на пиесата „Дванадесетте месеца”, с която отправиха искрени пожелания към всички по повод наближаващите коледни празници.

Журито обяви решението си да присъди по три първи награди в двете категории. При по-големите това бяха творбите на Стефан Ковачев, Ивана Петрова и Сейрие Байрямова. При по-малките бяха отличени творбите на Надя Нинова, Кристина Цанева и Йоана Василева. Всички участници в конкурса получиха грамоти и книги, предоставени от автора Илко Германов.

Добави коментар