Летен детски тренировъчен лагер 2017

Аурубис България

Foot_1

Foot_2

Foot_3

На 28 юни в Информационния център на Аурубис България в Пирдоп се състоя среща по повод проведен летен тренировъчен лагер на малките футболисти от ФК „Пирдоп” и ФК „Средногорец 2016”. Малките спортисти, заедно с треньорите си Красимир Пастушки, Андрей Атанасов и Емилиян Павлов разказаха за своя престой в Разград и за възможността да тренират в базата на ПФК „Лудогорец”.

Детският тренировъчен лагер „Aurubis training summer camp”, организиран от “Аурубис“ и ПФК „Лудогорец“, стартира на 19 юни и продължи до 22 юни. Над 120 са били децата от всички краища на България, които за втора поредна година се подготвяха четири дни на базата „Гнездо на орли“ под ръководството на треньорите от футболната академия на шесткратния шампион на България.

Освен тренировките, 20-те участници от двата средногорски отбора са посетили и музей „Абритус“, и са имали възможност да се потопят в древногръцкия свят, пресъздаден в интерактивния музей.

Децата са имали уникалната възможност да се докоснат и до шампионските купи, спечелени през последните шест години от отбора. За всички е била организирана обиколка на стадион „Лудогорец Арена“, съблекалните на „А“ отбора, трибуна „Моци“, както и на терена на шампионите.

В последния ден от престоя си в Разград, в базата „Гнездо на орли” се е провело своеобразно парти по повод финала на тазгодишния летен лагер, като всички са получили грамоти за своето участие и са опитали от вкусните торти, подготвени за случая.

В края на срещата в Пирдоп, треньорите изразиха мнение, че децата от Средногорието по нищо не отстъпват като качества и умения на своите съученици от другите части на страната, като отправиха препоръка да се предвиди провеждането на повече тренировки в лагера догодина.

Добави коментар