Лало Лалов от СОУ „С. Савов“ Пирдоп с успех на олимпиадата по география

LaloLalovSOUPp
Лало Лалов от VII а клас на СОУ „С. Савов” – Пирдоп се класира за Националния кръг на олимпиадата по география и икономика, който ще се проведе през април в гр. Варна. За това състезание са се класирали 33 ученици от цялата страна. От 200 възможни точки на теста, Лало е получил 168 точки, което го нарежда на 22 място. В неговата възрастова група само трима човека от София област успяха да се класират за националния кръг.

Преподавателката по география в СОУ „С. Савов” Пирдоп Добринка Пенелова сподели, че Лало е първият й ученик, който успява да се класира на националния кръг на олимпиадата. Тя каза още, че голяма част от подготовката му е самостоятелна.

Ето какво ни разказа Лало за участието си в олимпиадата и класирането му за националния кръг.

Лало Лалов:

– Много се гордея, че съм първият ученик от училището, който успява да се класира на националния кръг на олимпиадата по география. Не очаквах да постигна такъв успех.

На областния кръг имаше 30 въпроса. Имаше две задачи, които бяха с практическа работа върху карта. Те бяха по-трудни и малко ме затрудниха.

На националния кръг очаквам да се представя добре. Мисля, че с малко повече подготовка ще успея да се класирам за международния кръг на олимпиадата, който ще се проведе в Китай.

Добави коментар