Конференция ”Образование за успеха на всяко дете”

PGTHT Plovdiv

Ученици от VІІІ клас от ПГТХТ, под ръководството на  учителите Е. Димитров, П. Анигностова и П. Данева участваха в годишната  конференция на фондация „Заедно в час”, която се проведе в Пловдив на 11 юни. Тази година тя е под мотото ”Образование за успеха на всяко дете”. Учениците са ангажирани с откриването и закриването на форума, като модератори и ръководители на работилници. „За всеки от тях тази роля е предизвикателна, но те са се осмелили да я поемат, за да покажат своя собствен напредък през годината“, коментира Евгения Пеева – изп. директор на фондацията. Над 500 деца, учители и директори от Пловдив, Пазарджик, Разград, Ловеч, Перник, Стара Загора и София се включиха във форума, за да демонстрират постиженията си през 2015/2016 г. Осмокласничките Марияна Кирова и Надежда Цолова от ПГТХТ бяха водещи на откриването на конференцията, поставиха вълнуващото начало на този интересен и ползотворен форум.

Официални гости на събитието бяха зам. министърът на образованието и науката Диян Стаматов и зам. кметът на Община Пловдив Стефан Стоянов.

В обръщението си към участниците във форума зам.-министър Стаматов благодари на всички млади учители за изключителния ентусиазъм и дързост, за да привлекат интереса на децата и учениците. „Лесно е да кажем: „Направи интересен урок!”, но е сложно в края на часа децата да не искат да излязат от класната стая”, каза Стаматов и призова директорите да подкрепят учителите си и да бъдат двигател за всеки малък напредък.

Зам.-кметът по образование в Община Пловдив Стефан Стоянов заяви, че истинските обществени лидери винаги са били учителите, които задават добрия тон. „Трябва да помогнем на децата да се научат да бъдат лидери от най-ранна възраст. Напредъкът зависи от всеки един от нас”, каза още Стоянов.

Зам.-министърът и зам.-кметът получиха благодарствени грамоти за доброто партньорство от изпълнителния директор на „Заедно в час” Евгения Пеева, след което гледаха видео истории от класната стая.

 

Добави коментар