Коледен турнир по борба в Кюстендил

Коледен турнир по борба за деца и момчета се проведе в град Кюстендил, с което завърши и спортната 2018 година.

Домакините бяха поканили 9 отбора от България, които бяха дошли със седемдесет и осем борци. СК „Стоян Николов” гр. Златица участва с осем състезатели във възраст подготвителна група, деца и момчета.

Най-малкият ни представител Станислав Ненов, постигна четири победи с туш и зае първо място.

Георги Старошалиев се бори в категория 45 кг, в подготвителна група, постигна две победи, но допусна загуба на финала и зае второ място и бе награден със сребърен медал. Това е добро постижение, защото Георги бе с четири килограма по-лек от своите противници.

При възраст деца, Кристиян Петков бе убедителен в категория 35 кг, като постигна три победи и завоюва златен медал.

В категория 42 кг, Евгени Петров бе много подготвен, и след две победи с технически туш, той също завоюва златен медал.

Възраст момчета категория 48 кг, Йордан Манев започна със загуба, но във втори кръг победи с туш и бе награден с бронзов медал.

Иван Петров се бори в категория 57 килограма, за момчета, също в първи кръг загуби, но във втория победи с туш и също спечели бронзов медал.

В категория тежка, Цанко Асенов се бори с противници, които бяха с две години по-възрастни от него. Този факт не попречи на Цанко да победи трима противници с туш и на финала допусна загуба, но успя да спечели сребърен медал.

Този турнир бе силен завършек на спортната 2018 година, като от осем борци спечелихме осем медала.

След като натрупа доста опит и участия в състезанията Николай Алексиев – Кайци, успя да покаже, че вече е по-зрял технически. Това го показа в първата си среща в категория 59 килограма, за деца, в която постигна победа с туш. Във втори кръг загуби, но това бе достатъчно да завоюва сребърен медал от турнира.


Иван Нешков,

треньор

Добави коментар