Кметът и общинските съветници от Чавдар дариха лични средства на МБАЛ-Пирдоп

3 400 лева лични средства дариха на МБАЛ-Пирдоп общинските съветници от Чавдар и кметът на община Чавдар Григор Даулов. Идеята е била обсъдена и приета единодушно от всички.  

Събраната сума е преведена на 24 март по дарителската сметка на МБАЛ Пирдоп АД за закупуване на апаратура и медицински консумативи, необходими за дооборудване на отделение за лечение на пациенти със съмнение и диагностицирани с COVID – 19 в лечебното заведение.

Благородният жест на общинските съветници и кмета идва в отговор на призива за дарителство на МБАЛ-Пирдоп в този труден и изпитателен за българското здравеопазване, и като цяло за нацията, момент.

„Във време на изпитание на способността на нацията да организира и проведе действията по своето опазване и оцеляване, във време на нагнетен страх и апокалиптични очаквания, на насаждан с години скепсис и социално отдалечаване, постъпката на общинските съветници и Кмета на община Чавдар, да дарят лични средства за подпомагане на необходимите мероприятия за пълноценно функциониране на единствената в района на седемте общини болница, е постъпка за уважение и подражание. Сега трябвада си благодарим и да се поклоним един пред друг, защото бедата ни застига, за да извървим  пътя на пречистващото единение. Старейшините на Община Чавдар направиха своя поклон. Ние им отвръщаме“, се казва в благодарствения адрес от колектива на МБАЛ-Пирдоп.