Кампания за безопасност на пътя

demonstraciaatroks

На 10 октомври в с. Чавдар членовете на мотоклуб „Атрокс”, съвместно с РУ – Пирдоп, провеодха демонстрации по безопасно пресичане и каране на велосипед. В нея се включиха учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Чавдар. Демонстрацията на мотористите е част от тяхната кампания за предприемане на превантивни мерки за безопасност на пътя. Осъществява се съвместно с „Дънди Прешъс Металс Челопеч” и РУ – Пирдоп.

По време на демонстрацията учениците бяха приветствани от Димитър Ранчев – член на мото клуб „МС Атрокс” и мл. полицейски инспектор Ралица Алексиева. Те разясниха на децата основните правила при движението с велосипед и ги запознаха с правилата за безопасно пресичане на улица и оказване на първа помощ. Друг член на клуба – Антон Ранчев, заедно с двама ученици направиха демонстрация как правилно се подава сигнал за завиване и спиране при колоездене.

След практическото занятие, учениците получиха подаръци, осигурени от „Дънди Прешъс Металс Челопеч”, които да послужат на младите велосипедисти в движението по пътищата при намалена видимост.

Подобни занятия предстоят да се проведат и в другите училища от района.

Добави коментар