Изнесена приемна на областния управител Росица Иванова

priemnaoblastenupravitel

На 12 април в заседателната зала на община Пирдоп се състоя приемен ден на областния управител на Софийска област Росица Иванова за жители на седемте общини от района. Инициативата за изнесената приемна на областния управител е на областната администрация на Софийска област. Такива изнесени приемни вече се състояха в някой от по-големите населени места в областта.

Областният управител Росица Иванова беше посрещната от зам.-кмета на общината Вера Бойчева, председателя на ОбС – Пирдоп Мария Шентова и секретаря на общината Николина Божкова. В приемната вече чакаха граждани от Мирково, Златица и Пирдоп, за да споделят лични или обществени проблеми с областния управител.

В продължение на няколко часа областният управител изслуша жителите, давайки им разяснения как да решат проблемите си, какви мерки биха могли да предприемат и към коя институция да се обърнат. Росица Иванова се ангажира да направи проверки по казуси, решаването на които е от компетенциите на Областната администрация.

Преди приемната в Пирдоп, областният управител се е срещнал с жителите на община Копривщица, на която са поставени въпроси, касаещи наемането на работници в предпенсионна възраст, състоянието на питейната вода и водопреносната мрежа в града и възможностите за реализиране на проекти във ВиК сектора. Обсъден е бил и въпросът с преминаването на тежки камиони през Копривщица, което според местните хора уврежда конструкциите на и темата с разпределянето на общински земеделски земи, използвани за пасища от животновъдите и спазването на регламентите в този процес. След края на срещата, Росица Иванова прие копривщенци, които искаха да обсъдят лично с нея свои конкретни казуси.

Добави коментар