Зрелостниците от СОУ „С. Савов“ получиха своите дипломи

DiplomiSOUPp
На 24 юни в залата на Старото кино в Пирдоп се състоя церемония по връчване на дипломите за завършено средно образование на 27-те зрелостниците от СОУ „С. Савов”. Тържеството започна с прочувствени стихове за раздялата при завършването на училище и музикални поздрави на вокалната група. Преподавателят по български език и литература Петър Лалов и ученикът Стоян Цанов изпълниха на китари акустична версия на „Аве Мария”.

Поздравление към зрелостниците и техните родители отправи директорът на училището Цвятко Четьов. „Когато си тръгне поредният випуск, сякаш се откъсва част от сърцето на училището. Но аз знам, че това сърце ще остане голямо, защото вие винаги се връщате.” – каза още той. Цвятко Четьов цитира част от речта на Нобеловия лауреат Йосиф Бродски, произнесена пред випускниците на Мичиганския университет през 1988 г. В нея, Бродски дава пет ценни напътствия към младите хора за живота и неговите предизвикателства.

Директорът съобщи пред аудиторията резултатите на випуск 2016 на СОУ „С. Савов“, които са следните: оценки 6.00 на Държавните зрелостни изпити: математика – Даниела Постолова; английски език – Николина Чалъкова. Успехът по дипломи за средно образование среден за класа – 5,20, като с отличен успех са 5 ученика, с успех мн. добър са 19, а с добър успех са 3. Със заповед № РД 09-743/31.05.2016 г. на Министъра на образованието и науката СОУ „С. Савов“ е определено за едно от общо 3-те училища в Софийска област и 94 за цялата страна, премирани за постигнати трайни образователни резултати в средното образование за последните 5 години.

Цвятко Четьов връчи дипломите и позлатени значки на училището на отличниците на випуска Николинка Чалъкова, Криста Михайлова, Катрин Станикина и Пенка Караниколова. Кметът на община Пирдоп Ангел Геров връчи дипломата, позлатената значка и специално отличие на Даниела Постолова за високите й постижения в сферата на математиката. „Поздравявам всички вас с успеха, който е постигнал випуск 2016. Това ме кара да бъда горд, че съм кмет на Пирдоп и че тази гимназия я има в града. Желая ви много здраве, дръзновение и търпение да имате в нелекия път, който ви очаква оттук нататък. Не забравяйте никога училището и учителите, които са ви помогнали да стигнете до тези резултати.” – каза още кметът Ангел Геров. След това класният ръководител Даниела Ганчовска раздаде дипломите и на останалите зрелостници, като всеки един от тях бе подкрепен от аплодисментите на публиката.

„Благодарим ви, мили учители, за труда, за грижите, за любовта, с които ни дарявахте, за да станем, освен знаещи и можещи, също така и достойни, независими и успяващи хора” – каза Николинка Чалъкова в благодарността към директора и учителския колектив на гимназията от името на випуск 2016.

Добави коментар