Златен медал за Йоан Кесяков от турнира по борба в Стара Загора

На 12 април в Стара Загора за пета поредна година се проведе турнир по борба за деца в памет на Кольо Узунов. В надпреварата участие взеха 120 деца от 14 школи по борба от България. Състезанието бе за възрастови групи подготвителна, деца и момичета. СК „Ст. Николов” Златица участва в подготвителна група – пет деца и възраст деца – двама представители.

В категория до 32 кг. имахме двама борци, които не успяха да вземат медали от турнира. Станислав Ненов бе с доста по-ниско тегло от нужното за категорията, а вторият ни борец Велислав Петров тренира само от един месец и нямаше нужната подготовка, както и нужният състезателен опит.

При 35 килограмовите бяхме също с двама представители. Георги Старошалиев постигна две победи, допусна една загуба и спечели бронзов медал от турнира. Вторият ни представител бе Кристиян Петков, който записа три победи с туш, но на финала бе победен от представител на домакините и така зае второ място и сребърен медал.

Николай Алексиев се бори в кат. 55 кг. подготвителна група, но допусна две загуби и отпадна от надпреварата.

Най-голям успех за клуба ни по борба постигна Йоан Кесяков, който в трите си схватки постигна победи с туш и заслужено зае първото място в кат. до 66 кг. и бе награден със златен медал от турнира.

При най-тежката категория +73 кг. Цанко Асенов имаше много трудна задача да се бори с противници, които бяха доста по-тежки, като единият от опонентите му бе с 40 кг. по-тежък от него. Цанко се справи успешно като в първата среща победи с технически туш, допусна две загуби и в крайното класиране зае трето място и окичи гърдите си с бронзов медал.

Иван Иванов – треньор

 

Добави коментар