За пореден път Красимира Кацарска гостува на Копривщица

 

 

За пореден път Народно читалище „Хаджи Ненчо Дончев Палавеев-1869“ гр. Копривщица организира среща на гражданите и гостите с Красимира Кацарска по повод новата й книга „Разсъмване“.

Тя е с 34-годишен учителски стаж. Защитила е с отличен във всички квалификационни степени и е първата литераторка в страната с І професионално-квалификационна степен. Тя е избрана за член на Висшия учебен съвет към МОН. Носителка е на пет първи национални награди. Учител на годината за 1998 г. и за Жена на Благоевград за 2003 година. Автор е на над 50 книги: художествени, литературоведски, методически помагала по литература за ученици от VІІ до ХІІ клас.

Срещата откри председателя на читалището Пенка Кунчева.

Подробен анализ на поезията на авторката направи специалният гост на мероприятието – Райна Тотева, която е и състудентка на гост-поетесата.

С огромен професионализъм, вдъхновено, чувствено и със заразителна емоция тя заинтригува публиката. Изчете някои стихове и есета, като изказа и дълбокото си уважение към творчеството й. Признак за това бяха и думите й „Ще остана права, не само от уважение към нея и към творчеството й, а защото словото е тежко!“

Самата Красимира Кацарска прочете едно от есетата от новата си книга, която е съставена от три части Миговете, Обратът, Мисията и завършва с „Другите за прозата на Красимира Кацарска“.

Срещата завърши с изчитането на поздравителен адрес от Светлана Йонкова и музикален поздрав с песента й „Българи“.

Димитрина Орашъкова

Добави коментар