Започна учебната година в центъра за извънкласни дейности „Знам и мога“

startuchebnagodinacentyrznammogaoumirkovo

На 30 септември в ОУ „Г. Бенковски” – Мирково се състоя символично откриване на новата учебна година на Центъра за извънкласни инженерни и научни занимания „Знам и мога“. Присъстваха директорът на учебното заведение Марианна Горгорова, учители и ученици от училището.

С приветствени думи към присъстващите се обърна ръководителят на центъра за извънкласни дейности Йордан Ходжев. Той припомни на учениците как беше създаден центъра. Той стана възможен благодарение на помощта на фондация „Работилница за граждански инициативи” по „Програма за детско и младежко развитие, основаващо се на подход, при който се отчитат и награждават силните страни на детето” с финансовата подкрепа на фондация „ОУК”. Чрез този проект бе закупен 3D принтер, който се използва по време на заниманията на центъра. Припомнени бяха и интересни занимания от изминалата учебна година на центъра за извън класни инженерни занимания. Марианна Горгорова пожела на учениците успешна работа по време на новата учебна година на центъра.

В центъра всеки петък ще се провежда едно обучение, което ще е под формата на наставнически програми, лекции и презентации, самостоятелни проекти или групови проекти с ученици. Обученията ще се ръководят от Йордан Ходжев.

 

Добави коментар