Започна новата ротарианска година

Nova-rotarianska godina

 

На 10 юли в Копривщица в комплекс „Галерия” се състоя годишната церемония по предаване на символите и президентските огърлици на Ротари Клуб Пирдоп, Инер Уил Клуб Пирдоп и Интеракт Клуб Пирдоп.

По традиция събитието започна с молитва, българския химн и химна на Ротари. Думата бе дадена на Мария Шентова, президент на Инер Уил Клуб Пирдоп, която каза, че огърлицата е символ на вярата, надеждата, приятелството между милиони жени, на отговорностите, които ще поеме новият президент на клуба. Тя изказа най-искрени благодарности към усилията и работата, които са свършили дамите от клуба. Благодарение на това той вече има своята визия и участва активно в работата на региона. Оценка за това е членството на първия президент на клуба Антоанета Кафеджиева в Изпълнителния комитет като организатор по разширението. Мария Шентова поднесе цветя на паст-президентите Антоанета Кафеджиева, Тошка Чобанова и Нели Герова.

След това, думата бе дадена на Александър Дичев, президент на Ротари Клуб Пирдоп. В словото си той каза, че дарителството прави щастливи и дарителите, и дарените. През годината клубът работи по много програми, подкрепяше спорта и други инициативи, укрепваше приятелството с други клубове от страната и чужбина, събрани бяха средства по програмата за превенция на диабета сред подрастващите. Александър Дичев обеща, че ще продължи да работи в тази посока, и благодари за доверието и подкрепата през тази една година.

Магдалена Николова, президент на Интеракт Клуб Пирдоп също благодари за доверието през тази една година. Тя сподели, че този клуб е бил едно страхотно изжияване и се радва, че е могла да помогне на много хора.

След изказванията, Александър Дичев подари на първия президент Симо Симов знак за благодарност за неговата работа за каузата на Ротари.

Церемонията по предаване и връчването на президентската огърлица, започна с представянето на новия президент на Инер Уил – Ренета Атанасова. Мария Шентова каза, че смята, че новият президент има силите, възможностите, идеите и хъса да работи за благото на това общество.

Александър Дичев обяви тържественото встъпване в длъжност на новия президент на Ротари Клуб Ангел Геров и също му предаде огърлицата и символите.

Новият президент на Интеракт се казва Иван Борисов, който обеща, че също като предишните притежатели на огърлицата, ще я пази чиста и неопетнена.

Ренета Атанасова каза, че високо оценява всичко направено през петте години от Инер Уил Клуб Пирдоп и за усилията, които са положени от неговото ръководство, и достигнатото трябва да се надгражда съвместно с другите клубове. От името на всички дами, в знак на благодарност, тя поднесе на Мария Шентова кошница с цветя и подарък – пъзел от снимки от различните прояви в клуба.

Ангел Геров също благодари на всички приятели за доверието, което му е оказано да бъде президент на клуба през новата ротарианска година. Той обеща, че програмата, която е започната, ще бъде продължена и развита в бъдеще.

Новият президент на Интеракт Клуб Иван Борисов също благодари за доверието, което му се оказва.

Бе съобщено, че в началото на годината е започната кампания за набиране на средства за деца от района, болни от диабет и че тази кампания ще бъде продължена и през настоящия мандат. На всички присъстващи бе раздаден диск със снимки от реализираните инициативи от клуба през годината.

Добави коментар