Запомнящи се емоции в лятното училище на езиков център АВС

lqtnouchlishte

На 11 юли стартира лятното училище на Езиков център АВС. Първият модул се проведе в археологически парк „Тополница”. Дейностите и заниманията, които се проведоха там бяха обучение на английски език чрез интерактивност, игри, проекти сред реална среда, което води до ефективно усвояване на учебния материал и дълготрайно „закотвяне” на знанията в съзнанието на малките ученици. Неразделна част от обучението бяха спортната и двигателната активност на децата.

Участниците от новосформирания клуб „Млад археолог” проведоха „разкопки”, при които намериха множество съкровища. Те почистваха и фосили от праисторически времена. В сформирания спортен клуб, останалите участници в лятното училище укрепваха ум и тяло, под вещия поглед на учителя по бойни изкуства.

В следващите дни, във времето, определено за английски език, децата научиха основните храни и колко е важно разнообразното хранене. Чрез симулация на реална ситуация, те научиха как да си купят храна от магазина. Огромен интерес предизвика заниманието за смилане на жито и направата на хляб по времето на неолита. Малките курсисти се справиха отлично с тази задача.

Разбира се, ученето върви ръка за ръка и със забавленията – имаше занимания по спорт, както и разучаване на латино и шамански танци, развиване на фотографски умения, логически игри за подобряване на паметта.

Лятното училище бе завладяно и от театралното изкуство и ученето чрез драматизация – предстоеше кастинг и представление. Създадени бяха реквизити, направени бяха репетиции на сцена. Успехът на „Трите прасенца” на английски език бе гарантиран – с талантливи деца всичко е възможно.

Заниманията по английски език се водят от учителите Тодор Симеонов и Петьо Богданов. За спорта и танците отговаря Георги Бораджиев по спорт и танци, а всички прекрасни емоции са запечатани от камерата на фотографа Лора Михова.

Очаквайте обзор и на втория модул от лятното училище, което се провежда в Копривщица.

Добави коментар