Залесителни инициативи по „Зеления проект“ на Аурубис България

aurubiszasajdanenadryvcheta

Различни видове цветя, дървесни и храстовидни сортове бяха засадени в централните части на общините Златица и Пирдоп. Инициативата се организира от Аурубис България за шеста поредна година. Участие взеха учениците от двата екоклуба към СУ „Св. П. Хилендарски” – Златица и СУ „С. Савов” – Пирдоп, както и служители в компанията и общинските администрации.

Инициативата е част от „Зеления проект” на „Аурубис България”, който има за цел подобряване на екологичната среда и увеличаване на растителните видове.

Тази година мероприятието се проведе на 7 октомври, като участниците не се уплашиха от студеното време. С особен ентусиазъм, под ръководството на своите преподаватели, работиха децата от екоклубовете, които получиха шапки с логото на проекта. Техни наставници и помощници бяха и над 60 служители във фирмата.

Изпълнителният директор на „Аурубис България” Тим Курт също се включи активно в засаждането и в двата града. Заедно с учениците и общинските служители, той се включи в засаждането на няколко фиданки и цветни храсти.

Добави коментар