Закриване на лятната театрална работилница

Аурубис България

LqtnaAkademiqAurubis

На 24 юни в залата на Старото кино в Пирдоп се състоя закриването на лятната театрална академия, която се проведе с подкрепата на Аурубис България. В продължение на една седмица, децата, които посещаваха курса в Информационния център в Пирдоп, бяха под крилото на своите наставници – актьорите от Държавния куклен театър – Варна. Вера Стойкова, Диана Цолевска, Галин Гинев  и Стоян Стоянов работиха заедно с малките изобретатели върху театрални костюми, като им даваха ценни напътствия и съвети, но основната изработка беше на децата.

И така, до този петъчен следобед, в който залата на Старото кино се изпълни с родители и близки на курсистите, които тръпнеха от нетърпение да видят сътвореното от тях.

Първата група представи своята идея „Морско дъно“. На сцената се появиха красива морска звезда, мида с перла, рачета, делфинче, много пъстроцветни рибки, голям октопод и още по-голяма сепия. Под звуците на съпровождащата музика и разказа на Вера Стойкова всички присъстващи усетиха магията на морето и неговите обитатели.

Втората група деца работи под вдъхновението на приказката за цветята на малката Ида и нейната приказна градина. Грациозно дефиле направиха принцесите Слънчоглед, Ружа, Теменужка и Горско цвете. Те завихриха красив танц заедно с двама представители на фауната – принцовете-бръмбари Бръм 1 и Бръм 2.

Последната трета група артисти имаха задачата да пресъздадат различни стилове на обличане и своеобразна разходка през вековете. Екзотичен индианец, рапър, туземец, самата Лейди Гага, хипи от 80-те години, египетски фараон и междугалактическа принцеса предизвикаха бурните аплодисменти на публиката.

Драга Сапунджиева, координатор Социални дейности и проекти в Аурубис България, връчи дипломи за участие в детско театрално ателие на всички участници, като им пожела да бъдат все така креативни и успешни.

Актьорите и децата си направиха много снимки за спомен от това невероятно преживяване и си пожелаха нови срещи в близко бъдеще.

Добави коментар