Завърши лятното училище на образователен център „Милетия“

Zakrivane_Lqtno_Uchilishte_Miletia

На 7 август в Посетителски център „Юрий Гагарин” –  Златица, се състоя закриването на лятно училище „Милетия 2015”. Присъстваха кметът на община Златица инж. Магдалена Иванова, служители от ОбА – Златица, всички възпитаници на училището, техните преподаватели и родители.

Директорът на Образователен център „Милетия” Илияна Серафимова поздрави учениците и изрази своята благодарност към тях за незабравимите моменти по време на лятното училище. Илияна Серафимова разказа, че през целия период на летните занимания участниците в тях са били разделени на отбори, носещи имената на известни изследователи – Исак Нютон, Мария Кюри, Николай Коперник. Тя покани всяка една от групите на импровизираната сцена да покаже своите умения. Децата с радост откликнаха на поканата, танцуваха и демонстрираха познания, научени по време на лятното училище. Най-големите участници в заниманията засадиха рози в двора на посетителския център.

Участниците в лятното училище получиха грамоти и подаръци от Илияна Серафимова и Димитринка Арнаудова. За част от децата имаше и специални награди. Марин Кирилов получи награда за хуманност, Амелия Хаджийска, която е на 6 години, пък получи награда за най-малък участник в лятното училище.

Дипломи за участие в лятно училище „Милетия 2015” получиха и преподавателите участващи в него – Ирен Станикина, Катрин Станикина, Живко Буюклиев, Теодор Колев, Николай Серафимов, Десислава Харалампиева, Мария Нейкова, Румяна Серафимова, Цанка Николова, Петранка Станикина, Нели Божинова, Дара Иванова, Лили Вучкова. За здравето на участниците в лятното училище се грижеше Красимира Димитрова.

Официалното закриване на лятно училище „Милетия 2015” бе оповестено от Дилян Хаджийски – участник в заниманията. Лятното училище приключи с детска дискотека.

Добави коментар