Елица Тодорова стана вицешампионка по крос кънтри в Черна гора

Елица Тодорова, състезател на СКЛА „Средногорски атлет” и национален състезател, стана вицешампионка по крос кънтри. Оспорваната надпревара се проведе на 9 ноември в град Беране, Черна гора, и в нея участваха над 150 лекоатлети.

При не много благоприятните метеорологични условия, Елица Тодорова взе участие в дистанцията на 4 км, заедно с още 30 девойки. Елица поведе добре тактически, тя бе в челото на групата. Нашата лекоатлетка успя и се пребори за сребърния медал с 14:15, като отстъпи само на Сила Ергун (Турция) – 14:11.

Отборът на българските атлети се прибра с достатъчно поводи за гордост от това състезание. Националните ни представители завоюваха балканска отборна титла при мъжете, два индивидуални сребърни медала и трето място в отборното класиране при жените в 63-ото издание на балканския шампионат по крос кънтри в Беране.

Безспорно, успехите на Елица Тодорова са плод на усърдните тренировки и на труда, който полага тя и нейният треньор Ваньо Масларски, както и благодарение на финансовата подкрепа на Аурубис България АД.